Agentia de preluare
Agentia de returnare

Inchirieri auto in Sibiu


Probabil ca sunteti deja familiarizat cu numele acestui oras, cel mai cunoscut oras al Romaniei si probabil cel mai frumos dintre toate. Nu numai ca a fost Capitala Europeana a Culturii in 2007, dar Sibiu (Hermannstadt in germana), este recunoscut pe plan international pentru aspectul sau si evenimentele culturale pe care le gazduieste. Amplasat foarte aproape de centrul tarii, Sibiu este cea mai buna alegere pentru petrecerea unei scurte vacante si pentru a porni de aici intr-un tur al tarii.


Fie ca ajungeti in Sibiu de la Aeroportul International Otopeni sau aterizati direct pe Aeroportul International din Sibiu, puteti inchiria foarte usor o masina, fara a va fi afectat bugetul. Alegeti-va de la biroul Budget tipul de masina cu care sunteti familiarizat si lasati-va purtat de ea spre cele mai frumoase orasele medievale din Romania.


Ceea ce da un plus de originalitate acestui oras nu este doar aspectul sau medieval sau sentimentul indus turistilor atunci cand colinda la pas stradutele sale inguste, ci si panorama uluitoare pe care o ofera. Aproape tot timpul anului se pot vedea muntii din apropierea orasului si, cel mai important, aveti privelistea celui mai inalt lant muntos din Romania: Muntii Fagaras si cel mai inalt varf, Moldoveanu, 2544 m. In concluzie, orasul ofera suficiente motive pentru a va face captivul lui. Cu toate acestea, profitati de sansa de a organiza scurte excursii de cate o zi la volanul unei masini inchiriate in Sibiu.


Principalale atractii turistice din Sibiu


La portile vechiului oras medieval – cea mai cunoscuta zona a orasului si una dintre cele mai incantatoare. Bucurati-va de o plimbare tihnita pe stradutele sale inguste si pietele vaste. Veti remarca arhitectura germana, bisericile si mari turnuri cu ceas in care puteti urca si, de asemenea, restaurante selecte sau cafenele.
Catedrala Evanghelica din Piata Huet – una dintre cele mai frumoase constructii gotice din Sibiu.
Palatul Bruckenthal din Piata Mare – cel mai bine dotat muzeu de arta din Romania, dupa Muzeul National de Arta din Bucuresti.
Biserica Romano-Catolica din Piata Mare – nu ratati recitalurile de orga care se tin saptamanal in aceasta frumoasa cladire baroca.
Turnul Sfatului – puteti urca in el pentru a avea cea mai spectaculoasa priveliste asupra vechiului oras profilat pe Muntii Fagaras.
Turnurile din Sibiu – turnurile de aparare ale zidului cetatii, construite in secolul 15: Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor.


Nu ratati:

Piata Mica, Podul Minciunilor, Pasajul Scarilor, Piata Aurarilor, Manastirea Ursulinelor, Muzeul de Istorie a Farmaciei.

Restaurante in Sibiu:


Nimic nu poate fi mai feeric si romantic decat sa sorbiti un strop de vin romanesc asezat confortabil intr-unul dintre micile restaurante cochete din vechiul oras. Dar sa nu uitati ca, in vremuri medievale, populatia obisnuia sa ia mese indestulatoare. De aceea, daca vrei sa calatoriti in masina timpului pentru a trai pe propria piele acele momente, alegeti restaurantul Crama Sibiana sau Crama Sibiul Vechi – restaurante amplasate la demisol, care ofera mancaruri traditionale romanesti la preturi decente.


Excursii de o zi cu plecare din Sibiu:


Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu – cel mai vast muzeu satesc din Romania. Luati-va rastimp de o zi intrucat va dura mai mult de jumatate de zi sa il vizitati in totalitate si probabil veti dori sa va odihniti pentru a relua vizita pe seara.
Transfagarasan si Lacul Balea - nu ratati cel mai celebru traseu montan din Europa. Conduceti pe drumul serpuit care urca la mai bine de 2000 m altitudine si bucurati-va de privelistea oferita de Balea, lacul glaciar inconjurat de piscurile inalte ale Muntilor Fagaras. Pe timp de iarna, o vizita aici va ofera sansa de a va caza la Hotelul de Gheata amplasat in apropierea lacului.


De ce sa inchiriati o masina in Sibiu:


In afara de atractiile turistice expuse mai sus, Sibiu constituie un bun punct de plecare pentru un traseu in Transilvania. Asadar, suiti la volanul masinii inchiriate la Sibiu si vizitati si alte orase minunate din inima Romaniei: Brasov, Sighisoara, Cluj-Napoca si altele.


Descoperiti Romania pe indelete si profitati la maxim de ce are de oferit.Inchiriere auto in SibiuTelefon: 0040 21 210.28.67
Email: reservations@budget.ro