Agentia de preluare
Agentia de returnare

Inchirieri auto in Targu Mures


In pofida faptului ca nu este renumit printre turisti, Targu Mures este un oras incredibil. Romantic, linistit si extrem de curat, va va face cu siguranta sa nu il uitati, mai ales prin farmecul care razbate din cladirile istorice, muzee si primitoarele cafenele sau restaurante. Fie ca porniti la drum de aici sau tranzitati orasul in incursiunea Dvs. prin Transilvania, asigurati-va ca aveti timp pentru a vizita Targu Mures.


Cea mai buna varianta de a vizita orasul si minunatele imprejurimi ale Transilvaniei este cu masina. Drumurile sunt bune si privelistile va vor taia rasuflarea, asa ca nu ezitati sa inchiriati o masina in Targu Mures. Treceti pe la biroul Budget din Aeroportul International Targu Mures si veti obtine cel mai bun pret pentru o gama diversificata de masini.


Atractii turistice in Targu Mures:


- Prefectura - cu turnul sau inalt de 60 m si localizat in Piata Victoriei, gazduieste Prefectura si Consiliul Local si este probabil prima cladire cu un puternic efect vizual asupra turistilor, arhitectii sai fiind pionierii adoptarii trendului Art Nouveau in Transilvania la inceputul secolului 20.
- Catedrala Ortodoxa – numita si Inaltarea Domnului, este plasata in Piata Rozelor.
- Palatul Apollo – initial pornit in stil baroc, fatada sa a fost ulterior modificata, singurele elemente din stilul baroc fiind boltele sustinute cu arc dublu. La inceputul secolului 20, palatul a functionat ca loc pentru organizarea balurilor burgheze sau ca sala de spectacole, pentru ca mai tarziu, in 1923, sa fie vandut. Dupa renovare, a devenit locul unde se desfasoara cursurile Scolii de Arta.
- Casa Palffy – prima reprezentare a stilului baroc produsa in Targu Mures, in secolul 17. Astazi isi are sediul Scoala de Muzica din cadrul Universitatii de Arta Teatrala din Targu Mures.
- Cetatea medievala – ilustrativa pentru arhitectura medievala de tip militar. Nu trebuie sa ratati turnurile sau o plimbare pe langa zidurile sale.

Nu ratati:

Cladirea Vechii Prefecturi (amplasata pe Strada Bolyai la numarul 5), Biserica din Lemn Sf. Arhanghel Mihail (pe strada Saguna nr. 13A), Biblioteca Teleki (Strada Bolyai nr. 17).


Excursii in jurul orasului:


- Sighisoara – cel mai frumos oras medieval din Romania, unde se afla resedinta lui Vlad Tepes, supranumit Dracula.
- Biertan – locul unde se afla una dintre cele mai impresionante forturi din Transilvania. Impreuna cu Sighisoara, acest sat medieval reprezinta zone turistice de interes major in Transilvania.
- Salina Turda – adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare si o celebra destinatie turistica. De-a lungul intregului an, temperatura din salina ramane constanta, de 10-12 °C (50–54 °F).


Altele:

Cramele Jidvei, Medias, Saschiz, Cluj-Napoca, Reghin, Turda.


De ce sa inchiriati o masina in Targu Mures:

Dupa doua sau trei zile petrecute aici, Targu Mures reprezinta un bun punct de plecare intr-o excursie in zona transilvaneana. Asadar, urcati la volanul unei masini inchiriate la Targu Mures si vizitati celelalte orase fabuloase din inima Ardealului: Sighisoara, Brasov, Sibiu si Cluj-Napoca si nu numai. Bucurati-va de Transilvania si intrati in atmosfera ei.
Inchirieri auto in Tirgu Mures:


Biroul Budget: Tirgu Mures Airport
Telefon: 0040 21 210.28.67
Email: reservations@budget.ro