Termeni si conditii de inchiriere auto

Continut

1. Informații Generale
1.1 Condiții necesare pentru īnchirierea unui Vehicul
1.2 Mijloace de plată acceptate
1.2.a Plata prin card
1.2.b Plata cu numerar
1.2.c Plata cu voucher
1.3 Preluarea Vehiculului
1.3.a Īnainte de a semna Contractul de Īnchiriere
1.3.b Titularul Contractului de Īnchiriere și conducătorii (șoferii) autorizați
1.3.c Documentele necesare la preluarea Vehiculului
1.3.d Starea Vehiculului
1.4 Pe durata īnchirierii
1.4.a Valabilitatea teritorială
1.4.b Conducerea Vehiculului
1.4.c Siguranța
1.4.d Contravenții
1.4.e Īn caz de accident
1.4.f Īn caz de furt
1.5 Costul de īnchiriere
1.5.a Suplimente
1.5.b Īnchirieri īn afara orelor de program
1.5.c Pierderea cheilor și/sau curățarea amănunțită a Vehiculului
1.5.d Servicii opționale
1.6 Returnarea Vehiculului
1.6.a Returnarea Vehiculului la un alt birou de īnchiriere
1.6.b Program de funcționare
1.6.c Combustibilul
1.6.d Controlul stării Vehiculului
2. Asigurări
2.1 Valabilitate teritorială a asigurărilor și serviciilor suplimentare de protecție
2.2 Asigurarea de răspundere civilă față de terți (RCA)
2.3 Asigurări personale suplimentare (PAI)
3. Servicii suplimentare de protecție
3.1 Servicii suplimentare de protecție īn caz de accident produs asupra Vehiculului (CDW: Collision Damage Waiver)
3.2 Servicii suplimentare de protecție īn caz de furt al Vehiculului (TPC: Theft Protection Coverage)
3.3 Servicii suplimentare de protecție completă īn cazul accidentării sau furtului Vehiculului (SCDW-Super Cover)
3.4 Asistență Rutieră Extinsă (RSN)
3.5 Responsabilitate zero īn cazul daunelor provocate parbrizului Vehiculului (LI)
4. Conditii generale
4.1 Convenție cu privire la probă / Responsabilitate juridică
4.2 Clauza atributivă de competență
4.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal
4.4 Rezilierea contractului de īnchiriere1. INFORMAȚII GENERALE


Pentru ca deplasarea dumneavoastră să se desfășoare īn cele mai bune condiții vă aducem la cunoștință următoarele informații referitoare la īnchirierea unui Vehicul Budget (īn continuare „Vehiculul / Vehiculele”), la asigurările și la serviciile de protecție opționale de care puteți beneficia. Vehiculul este īnchiriat īn conformitate cu termenii și condițiile Contractului de Īnchiriere. Vă rugam să citiți cu atenție acești termeni și condiții (prezentate īn continuare „Condițiile de Īnchiriere”), pe care recunoașteți că le-ați luat la cunoștință și vă angajați la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Īnchiriere.
Īn cazul nerespectării Condițiilor de Īnchiriere, asigurările personale suplimentare și serviciile suplimentare de protecție pentru care eventual ați optat, sunt inaplicabile. Īn acest caz sunteți responsabil pentru totalitatea daunelor care vă sunt imputabile (īn special cele suferite de către Vehicul, īn limita valorii de piață a Vehiculului, la care se adaugă cheltuielile și costurile legate de transportul și imobilizarea acestuia) sau a oricărui prejudiciu cauzat unei terțe părți.
Conform legislatiei īn vigoare vă aducem la cunoștință că fumatul īn autovehiculele īnchiriate nu este permis.
De asemenea, transportul animalelor īntr-un Vehicul Budget se va efectua doar dacă acestea sunt plasate īn cuști de transport speciale.


1.1 Condiții necesare pentru īnchirierea unui Vehicul


Īn Romānia, vārsta minimă pentru a conduce un autoturism este de 18 ani. Cu excepția cazurilor menționate īn continuare, orice conducător al Vehiculului īnchiriat trebuie să fi īmplinit vārsta de 25
de ani la data la care realizează īnchirierea și să dețină un permis de conducere valabil, cu o vechime minimă de un an, care corespunde categoriei Vehiculului solicitat.

Persoanele care īnchiriază cāt și șoferii suplimentari trebuie să dețină permis de conducere de cel puțin 1 an. Dacă permisul de conducere al persoanei care īnchiriază sau al șoferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesară prezentarea unui permis de conducere internațional. Un permis de conducere internațional trebuie să fie prezentat īmpreună cu permisul național.
Un Vehicul poate fi īnchiriat numai īn baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document justificativ nu vă autorizează să īnchiriați un Vehicul.
Persoanele cu vārsta sub 21 de ani dar nu mai mică de 18 ani, posesoare a unui permis de conducere cu o vechime de minim un an pot īnchiria Vehicule din grupele A și B, aplicāndu-se o taxă conform
Capitolului 1.5.a Suplimente.
Persoanele care dețin un permis de conducere cu vechime mai mică de 1 an, pot īnchiria Vehicule din grupele A și B, aplicāndu-se o taxă conform Capitolului 1.5.a Suplimente.


1.2Mijloace de plată acceptate


Budget acceptă următoarele mijloace de plată pentru orice tip de
īnchiriere:
1.2.a Plata prin card
La momentul īnchirierii trebuie să prezentați către Budget un card de credit. Cardul prezentat trebuie să aparțină Titularului Contractului.
Puteți plăti contravaloarea īnchirierii cu un card de credit (Visa, Euro-Mastercard), sau cu un Budget Charge Card.
NB: Budget nu acceptă carduri de debit Visa Electron, Mastercard Maestro, Indigo, Kyriel, Cyrus și nici carduri preplătite.
Pentru a īnchiria Vehicule premium din grupele auto G și O, este obligatorie prezentarea a două carduri de credit diferite.

Īn contul cardului de credit prezentat la īnchiriere trebuie să fie disponibilă o sumă care să acopere costul estimat al īnchirierii, valoarea responsabilității īn caz de furt sau accident cāt și echivalentul
unui plin de combustibil.
1.2.b Plata cu numerar
Puteți plăti contravaloarea īnchirierii cu numerar la sfārșitul īnchirierii. Plata īn numerar se poate face īn RON, USD sau EUR īn condițiile legii. La preluarea Vehiculului trebuie să prezentați un card
de credit pentru ca Budget să poata bloca o sumă care să acopere costul estimat al īnchirierii, valoarea responsabilității īn caz de furt sau accident cāt și echivalentul unui plin de combustibil.
1.2.c Plata cu voucher
Puteți plăti contravaloarea īnchirierii utilizānd un voucher emis de către un intermediar (agenție de turism, broker) sau un voucher emis la momentul rezervării Vehiculului, dacă ați optat pentru plata online sau īn avans a costului estimat al īnchirierii.
Plățile cu vouchere a căror valoare este exprimată īn valute convertibile sunt evaluate la cursul de schimb īn vigoare la data īnchirierii.
Dacă alegeți să plătiți īn altă monedă decāt cea utilizată de către Budget, Budget va aplica cursul de schimb īn vigoare la data plății.
Deasemenea, la preluarea Vehiculului trebuie să prezentați un card de credit īn contul căruia Budget să poată bloca o sumă care să acopere valoarea responsabilității īn caz de furt sau accident, precum
și echivalentul unui plin de combustibil.
Indiferent de modul de plată utilizat, ne rezervăm dreptul de a efectua toate verificările necesare și de a aproba sau nu īnchirierea īn baza unor motive legitime


1.3 Preluarea vehiculului


1.3.a Īnainte de a semna Contractul de Īnchiriere
La punctul de īnchiriere, aveți obligația să acordați timp pentru a citi Contractul de Īnchiriere, Condițiile de Īnchiriere, costurile aplicabile, particularitățile garanțiilor, asigurărilor și serviciile suplimentare de protecție incluse sau nu īn costul de īnchiriere.
Nu ezitați să adresați īntrebări personalului Budget cu privire la ofertele promoționale curente, īn special cu privire la cost sau servicii suplimentare.
Totodată, informați-vă cu privire la:
- modalitățile de taxare a carburantului:
- īn cazul restituirii vehiculului fără a-i fi făcut plinul;
- īn cazul opțiunii Combustibil Preplătit;
- valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului pentru care răspundeți.
Valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului este stabilită īn funcție de costul mediu al pieselor și al manoperei necesare pentru reparație.
1.3.b Titularul Contractului de Īnchiriere și conducătorii (șoferii) autorizați
Conducatorul Vehiculului este Titularul Contractului de Īnchiriere. Numele Titularului Contractului de Īnchiriere este indicat īn Contractul de Īnchiriere. Acesta trebuie să fie prezent la momentul
īntocmirii și semnării Contractului de Īnchiriere și pe numele acestuia vor fi facturate cheltuielile legate de īnchiriere.
Cu excepția unei cauze legitime și imprevizibile, doar conducătorul/conducătorii indicat/indicați īn Contractul de Īnchiriere este/sunt autorizat/autorizați să conducă Vehiculul.
Puteți adăuga īn contractul de īnchiriere conducători (șoferi) suplimentari, īn schimbul achitării unei taxe adiționale. Aceasta taxă se aplică pentru fiecare șofer adăugat. Dacă aceștia nu sunt
mentionați la preluarea Vehiculului și doresc să fie incluși ulterior, trebuie să se prezinte la un birou de īnchiriere Budget pentru a solicita includerea īn Contractul de Īnchiriere, după ce Vehiculul a fost
verificat de către un agent Budget pentru eventualele daune produse īn timpul īnchirierii.
Īn cazul unei daune cauzate Vehiculului sau īn cazul oricărui prejudiciu cauzat unei terte parți, īn timp ce Vehiculul este condus de un șofer care nu este menționat īn Contractul de Īnchiriere,
asigurările personale suplimentare și serviciile suplimentare de protecție eventual īncheiate, sunt inaplicabile. Īntr-o astfel de situație va trebui să despăgubiți Budget pentru toate daunele care vă sunt
imputabile, īn special pentru cele cauzate Vehiculului, īn limita valorii de piață a Vehiculului, la care se adaugă cheltuielile și costurile legate de transportul și imobilizarea acestuia dar și despăgubiri ce acoperă prejudiciul cauzat eventual unei terțe părți.
1.3.c Documentele necesare la preluarea Vehiculului
Următoarele documente trebuie prezentate īn original cānd preluați Vehiculul:
- act de identitate sau pașaport valid;
- permis de conducere valid;
- cardul/cardurile de credit acceptate de către Budget, conform informațiilor prezentate la Capitolul 1.2.a - Plata prin card.
Īn cazul īn care există necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de īnchiriere se pot solicita și alte documente (ex.: bilet avion retur, confirmare cazare, etc.).
Dacă există un șofer suplimentar, acesta trebuie să fie prezent la momentul preluării Vehiculului și să prezinte un act de identitate/pașaport și permisul de conducere valabil.
1.3.d Starea Vehiculului
Contractul de Īnchiriere și Raportul de Constatare a Stării Vehiculului precizează eventualele deteriorări vizibile imputabile ale Vehiculului, numărul de kilometri la bordul Vehiculului și nivelul de
carburant furnizat la momentul īnchirierii.
La preluarea Vehiculului verificați dacă starea acestuia corespunde celei descrise īn documentele de īnchiriere. Īn cazul īn care constatați o avarie care nu a fost menționată īn Contractul de Īnchiriere, vă angajați să solicitați personalului Budget rectificarea Contractului de Īnchiriere și a Raportului de Constatare a Stării Vehiculului. Īn caz contrar, Budget nu va considera ca fiind īntemeiate reclamațiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile.
Comparați numărul de kilometri și nivelul de carburant īnscris pe tabloul de bord cu informațiile specificate īn Contractul de Īnchiriere.
Vă angajați ca, īn cazul existenței de neconcordante, să solicitați personalului Budget rectificarea Contractului de Īnchiriere.
Verificați dacă certificatul de īnmatriculare, polița de asigurare RCA și formularul de constatare amiabilă se află īn Vehicul.
Budget vă pune la dispoziție, īn fiecare Vehicul, un kit de securitate (două triunghiuri de presemnalizare și o vestă reflectorizantă, un extinctor, o trusă medicală de prim ajutor). Verificați dacă vesta reflectorizantă se află īn habitaclu și dacă triunghiurile de presemnalizare, extinctorul și trusa medicală de prim ajutor se află īn portbagaj. Dacă acestea lipsesc, solicitați personalului Budget să vă furnizeze elementele lipsă.


1.4 Pe durata īnchirierii


1.4.a Valabilitatea teritorială
Autoturismele premium (grupa G), anumite Vehicule de tip 4X4 / SUV (grupele K, O si P) și microbuzele cu 8/9 locuri (grupa L) nu pot părăsi teritoriul Romāniei.
Toate celelalte vehicule pot călători doar īn urmatoarele țări europene (este necesară notificarea īn prealabil a biroului de īnchiriere Budget): Austria, Belgia, Bulgaria, Croația*, Republica Cehă, Franța*,
Germania, Grecia*, Ungaria, Italia*, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia.
*Doar partea continentală, este interzisă trecerea către insule.
Īn situatia īn care vă este permisă parasirea teritoriului Romāniei se va aplica o taxă de trecere a frontierei īn valoare de 60.00 EUR TVA inclus.
Īn afara țărilor menționate mai sus, asigurările personale și serviciile suplimentare de protecție, eventual īncheiate, sunt inaplicabile și veți răspunde pentru toate prejudiciile care vă sunt imputabile īn
special cele cauzate Vehiculului, īn limita valorii de piață a Vehiculului, majorată cu cheltuielile și costurile legate de imobilizarea acestuia. De asemenea Titularul de contract va suporta și despăgubirile ce acoperă prejudiciul cauzat eventual unei terțe părți.
1.4.b Conducerea Vehiculului
Exercitați raspunderea juridică a Vehiculului de la data preluării acestuia și repectiv īncheierea și acceptarea Contractului de Īnchiriere. Din acest moment răspundeți pentru Vehicul.
Vă angajați să aveți grijă de acesta și să īl utilizați īn mod normal și prudent.
Īn special, sunt considerate utilizări anormale ale Vehiculului:
- Utilizarea Vehicului īn alte scopuri decāt cele stabilite de către fabricant sau de legislația rutieră sau civilă īn vigoare;
- Utilizarea Vehicului īn zone sau pe drumuri care nu sunt destinate circulației publice;
- Utilizarea Vehiculului īn activități de taximetrie, școală de șoferi;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care nu posedă permis de conducere valabil pentru categoria respectivă de autovehicule sau căreia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau
reținut;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice, a produselor sau substanțelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori care s-a sustras sau refuză recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a părăsit locul producerii accidentului, īn situațiile īn care acest fapt nu este permis de reglementările legale;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infracțiune cu intenție sau īncerca să se sustragă urmăririi īn urma comiterii unei asemenea fapte;
- Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;
- Utilizarea Vehiculului īn albii de rāuri sau īn zone inundate ori acoperite de apă (pe carosabil sau īn afara acestuia), fără respectarea indicațiilor producătorului cu privire la utilizarea īn astfel de condiții; imobilizare produsă prin aspirația apei īn motor;
- Utilizarea Vehiculului pe sectoare de drum sau īn zone interzise circulației autovehiculelor ori pe drumuri care prezintă un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a pătrunderii
īn zone cu restricție de gabarit și tonaj;
- Utilizarea Vehiculului īn situații neconforme cu specificațiile constructorului referitoare la capacitatea maximă de īncărcare, alimentarea eronată cu carburant, avarierea ambreiajului īn urma exploatării eronate, evaluarea eronată a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizării Vehiculului īn ciuda semnalelor de alarmă sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;
- Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competiții (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteză și anduranță, inclusiv cele īn afara unui program oficial;
- Ignorarea indicatoarelor rutiere și a semnalelor luminoase și/sau acustice īn cazul trecerilor la nivel cu calea ferată;
- Sub-īnchirierea vehiculului către un terț;
- Distrugerea sau degradarea voluntară a Vehiculului.
1.4.c Siguranța
Vă angajați să respectați condițiile de siguranță stabilite de către producător, īn special capacitatea maximă specifică fiecărui vehicul cu privire la numărul de ocupanți și/sau greutatea bagajelor sau a
mărfurilor transportate („sarcina utilă”).
Pe parcursul īnchirierii și īn funcție de numărul de kilometri parcurși, vă angajați să efectuați verificarea stării Vehiculului (nivelul lichidului de răcire, nivelul uleiului īn motor la peste 1000 de km parcurși,
presiunea pneurilor). Īn acest scop, trebuie să respectați orice semnal emis de martorii tabloului de bord al Vehiculului și să luați măsurile necesare, dacă este cazul (īn special oprirea de urgență). De
asemenea trebuie īnștiințat serviciul de asistență rutieră cu privire la martorii aprinși īn tabloul de bord al Vehiculului.
Pe durata staționării, vă angajați să īncuiați Vehiculul și să puneți toate lucrurile dumneavoastră personale īn portbagaj.
Vehiculele sunt echipate cu un kit de securitate (două triunghiuri de presemnalizare și o vestă reflectorizantă, un extinctor, o trusă medicală de prim ajutor). Acest kit de securitate este pus la dispoziția
dumneavoastră pe perioada īnchirierii. Īn cazul īn care acest kit nu este restituit complet la momentul returnării Vehiculului, se va aplica o taxă de 40 EUR (TVA inclus) pe Contractul de Īnchiriere.
1.4.d Contravenții
Īn temeiul Codului Rutier, īn calitate de utilizator al Vehiculului, răspundeți din punct de vedere juridic și financiar īn cazul nerespectării Codului Rutier și aveti obligația să achitați īn termenele
prevăzute amenzile emise pe parcursul īnchirierii.
La cererea organului constatator și conform legii, Budget comunica datele dumneavoastră de contact īn vederea aplicării sancțiunii contravenționale. Īn toate aceste cazuri, Budget va factura pentru
fiecare contravenție o despăgubire forfetară de 35 EUR (TVA inclus) reprezentānd costul procedurilor administrative suportat de Budget pentru a transmite datele dumneavoastră organelor constatatoare /solicitante.
1.4.e Īn caz de accident
Īn cazul unui incident care necesită intervenție imediată sau rapidă, īnainte de a efectua orice reparație (inclusiv īn cazul anvelopelor), contactați Budget Asistență la:

Īn caz de accident sau daună cauzată Vehiculului, cu terț identificat și care nu necesită reparație imediată, trebuie să informați de īndată biroul de īnchiriere Budget.
Este obligatoriu să prezentați la returnarea Vehiculului următoarele: o constatare amiabilă completată corect și semnată sau un proces verbal eliberat de Poliție și autorizație de reparație (īn caz de accident sau daună cu terț identificat, fie că sunteți responsabil sau nu), copie a permisului de conducere, copii ale actelor de identitate, copie a asigurării RCA, copie a talonului auto al terței părți implicate. Īn caz contrar asigurările complementare și serviciile suplimentare de protecție, eventual īncheiate, sunt inaplicabile și veți răspunde pentru toate prejudiciile care vă sunt imputabile, īn special cele suferite de Vehicul, īn limita valorii de piață a Vehiculului, la care se adaugă cheltuielile și costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia, dar și despăgubiri ce acoperă prejudiciul cauzat eventual unei terțe părți.
De asemenea Titularul de contract sau șoferul adițional trebuie să completeze formularul intern Declarație Conducator Auto cu privire la circumstanțele producerii evenimentului rutier.
1.4.f Īn caz de furt
Īn caz de furt al Vehiculului: īn termen de 4 ore de la momentul īn care ați luat la cunostință, trebuie să dați o declarație cu privire la furt īn fața autorităților competente și să transmiteți celui mai apropiat birou de īnchirere Budget procesul verbal de depunere a plāngerii, documentele Vehiculului și cheia acestuia.
Īn cazul īn care și cheia și/sau documentele sunt furate odată cu Vehiculul, aveți responsabilitatea să semnalați acest aspect autorităților competente pentru a-l menționa īn plāngerea depusă.
Īn caz contrar și cu excepția cazului de forță majoră ce poate fi demonstrat, care face imposibilă transmiterea procesului verbal de depunere a plāngerii, a cheii și a documentelor Vehiculului īn acest
termen, asigurările complementare și serviciile suplimentare de protecție eventual īncheiate sunt inaplicabile iar Budget vă va factura toate prejudiciile care vă sunt imputabile, īn special cele suferite de
Vehicul, īn limita valorii de piață a Vehiculului, majorată cu cheltuielile aferente.


1.5 Costul de īnchiriere


Tariful de bază este compus dintr-o sumă zilnică și/sau pe kilometru, calculată conform tarifelor īn vigoare.
Acesta include:
- asigurarea de răspundere civilă față de terți;
- vigneta valabilă pe teritoriul Romāniei (nu acoperă taxele speciale de poduri, acolo unde acestea se aplică);
- asistența tehnică pentru Vehicul 24/24. Această asistență include depanarea sau transportarea Vehiculului și/sau furnizarea unui Vehicul de īnlocuire, īn caz de imobilizare ca urmare a unui accident, defectiune tehnica sau a unui incendiu. Această asistență nu este inclusă īn caz de imobilizare ca urmare a pierderii cheilor Vehiculului, a īnchiderii Vehiculului cu cheile īn interior, a descărcării bateriei ca urmare a neglijentei īn utilizare, a alimentării eronate cu combustibil și/sau a deteriorării anvelopelor.
La tariful de bază se poate adăuga, atunci cānd este cazul:
- costul combustibilului utilizat, īn conformitate cu Capitolul 1.6.c. Combustibilul;
- costul serviciilor suplimentare de protecție și al asigurărilor personale suplimentare (PAI), oferite la cererea dumneavoastră de către Budget;
- costul cu alte suplimente și servicii opționale menționate īn continuare. Obțineți informații īn acest sens de la biroul de īnchiriere Budget;
Tot ceea ce nu este inclus īn mod expres īn tariful de īnchiriere face obiectul unei facturări distincte, īn special:
- repararea daunelor cauzate Vehiculului;
- asistența tehnică pentru Vehicul 24/24 īn caz de imobilizare legată de pierderea cheilor Vehiculului, de īnchiderea
Vehiculului cu cheile īn interior, de descărcarea bateriei ca urmare a neglijenței īn utilizare, de alimentarea eronată cu combustibil, de deteriorarea anvelopelor, precum și toate consecințele unor asemenea imobilizări;
- pierderea sau furtul Vehiculului și/sau a cheilor.
Tariful de īnchiriere este calculat īn intervale de 24 de ore, care pornesc de la momentul īnceperii procesării contractului de īnchiriere și se termină odată cu procesarea īnchiderii Contractului de
Īnchiriere. Budget acceptă o īntārziere de maxim 29 de minute la returnarea Vehiculului, admițānd că acest interval de timp este necesar preluării și returnării Vehiculului. Odată depășit acest
termen, Budget va factura o zi suplimentară de īnchiriere, precum și cheltuielile privind opțiunile alese, pentru fiecare zi de īntārziere.
Numărul de kilometri parcurși pe durata Contractului de Īnchiriere este cel indicat de odometrul Vehiculului. Īn caz de defecțiune a acestuia cauzată de acțiuni frauduloase și dacă tariful de īnchiriere
include un kilometraj limitat, Budget facturează 1000 de km pe zi de īnchiriere la tariful īn vigoare.
1.5.a Suplimente
Budget vă facturează anumite cheltuieli suplimentare, numai după o informare prealabilă, menționate īn continuare:
Supliment preluare Vehicul dintr-o locație aeroportuară
Budget aplică un supliment īn valoare de 30 EUR, īn cazul īnchirierilor cu preluare din aeroport, inclus īn tariful de īnchiriere la momentul īnchirierii / rezervării.
Supliment Conducător Tānăr
Cānd Titularul de contract și / sau șoferul suplimentar are / au vārsta cuprinsă īntre 21 și 25 de ani și se califică pentru a īnchiria categoria auto respectivă, se va percepe o taxă suplimentară: 3,60 EUR (TVA inclus) pe zi de īnchiriere, maxim 10 zile taxabile.
Supliment Conducător sub 21 ani
Cānd Titularul de contract și / sau șoferul suplimentar are / au vārsta cuprinsă īntre 18 și 21 de ani și o vechime a permisului auto de peste 1 an, se califică pentru īnchirierea autoturismelor din grupele A și B. Se va percepe o taxă suplimentară de 45.00 Euro (TVA inclus) pe ziua de īnchiriere.
Supliment Conducător Īncepator
Cānd Titularul de contract și/sau șoferul suplimentar dețin un permis de conducere cu o vechime mai mică de 1 an, se califică pentru īnchirierea autoturismelor din grupele A și B. Se va percepe o taxă
suplimentară: 45.00 EUR (TVA inclus) pe ziua de īnchiriere.
Supliment Trecere Frontieră
Īn cazul călătoriilor īn afara teritoriului Romāniei, se va aplica o taxă de trecere a frontierei īn valoare de 60.00 Euro (TVA inclus).
1.5.b Īnchirieri īn afara orelor de program
La anumite birouri de īnchiriere este posibil să preluați sau să returnați Vehiculul īn afara orelor de program fiind asistat de către un agent Budget. Īn acest caz se va percepe o taxă de 30.00 EUR (TVA
inclus). Vă rugăm să verificați această posibilitate la biroul Budget din zona dumneavoastră sau la departamentul Rezervări.
1.5.c Pierderea cheilor și/sau curățarea amănunțită a Vehiculului
Budget aplică o taxă suplimentară īn cazul īn care pierdeți cheile Vehiculului. Valorile de īnlocuire a cheilor pierdute sunt disponibile și pot fi prezentate la biroul de īnchiriere.
Budget aplică o taxă suplimentară dacă la returnarea Vehiculului este necesară curățarea profesională a Vehiculului īn cuantumul indicat īn agențiile Budget (care necesită intervenția unei societăți
specializate).
Tabel costuri curățare amănunțită a Vehiculului


1.5.d Servicii opționale
Budget vă propune să beneficiați de anumite servicii īn schimbul unor taxe:
Echipamente și servicii opționale pentru Vehicule
Pentru confortul și siguranța dumneavoastră, Budget vă pune la dispoziție următoarele echipamente, īn funcție de disponibilitate și īn schimbul plății unei sume pentru fiecare īnchiriere: Scaun pentru
copil*, Unitate GPS, Wi-Fi, Lanțuri antiderapante, Asistență Rutieră Extinsă, Opțiune Vehicule Motorizare Diesel.
La momentul rezervării Vehiculului, vă sfătuim să solicitați agentului Budget echipamentele sau serviciile de care doriți să dispuneți pe parcursul īnchirierii.
* In Romānia, copiii care au o īnalțime de pānă la 135 cm pot fi transportați īn autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare īn scaun pentru copii, instalat īn autovehicul.
Conducător (i) Suplimentar (i)
Șoferii mentionați īn Contract sunt singurele persoane care au dreptul de a conduce Vehiculul Budget. Titularul de contract trebuie să notifice biroul de īnchiriere Budget cu privire la șoferul suplimentar la momentul preluării Vehiculului. Se va percepe o taxă suplimentară: 3.60 EUR TVA inclus pe zi, maximum 10 zile. Numărul de șoferi suplimentari este nelimitat.
Īn cazul īn care Vehiculul este condus de un șofer neautorizat de către Budget (altă persoană decāt cele menționate īn Contractul de Īnchiriere) și se produce o daună Vehiculului, īntreaga daună este
suportată de către Titularul Contractului (pānă la īntreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protecție achiziționată la deschiderea contractului). De asemenea Titularul de
contract va suporta și despăgubirile ce acoperă prejudiciul cauzat eventual unei terțe părți.
Livrări/preluări de Vehicule īn Romānia
Serviciul este la cerere și depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de īnchirieri Budget cāt și de metoda de plată. Solicitările de livrare și preluare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore īn avans.
Vehiculele pot fi livrate īn timpul orelor de program ale celui mai apropiat birou de īnchirieri Budget. Detaliile referitoare la identitate (pașaport, permis de conducere) și alte detalii necesare pentru
Contractul de Īnchiriere trebuie furnizate īn momentul rezervării.
Īn orașele unde există sedii Budget, livrarea și preluarea Vehiculului se fac gratuit către / de la orice adresă īn limitele orașului.
Īn orașele unde nu există sedii Budget, livrarea și preluarea Vehiculului se vor face contra unui cost de 0.42 EUR/km TVA inclus (minimum 60.00 EUR TVA inclus) către / de la cel mai apropiat sediu
Budget.


1.6 Returnarea Vehiculului


1.6.a Returnarea Vehiculului la un alt birou de īnchiriere
Aplicarea anumitor tarife este condiționată de returnarea Vehiculului la biroul de īnchiriere sau īn orașul īn care a īnceput īnchirierea. Alte tarife permit returnarea la un birou de īnchiriere dintr-un oraș diferit de cel de plecare, fără cheltuieli suplimentare. Īn anumite cazuri, puteți restitui Vehiculul la un birou de īnchiriere dintr-un oraș diferit de cel de plecare, īn schimbul unei taxe pentru dislocare.
Obțineți informații īn acest sens de la un agent Budget la momentul efectuării rezervării.
Īn Romānia, īntre orașele unde există birouri de īnchiriere Budget, se va percepe o taxă pentru dislocare īntre 60.00 și 96.00 EUR (TVA inclus).
Īn afara Romāniei, cu respectarea condițiilor de trecere a frontierei stipulate īn capitolul 1.4.a. Valabilitatea Teritorială, doar pentru grupele A – E, Vehiculul poate fi predat īn următoarele țări*:
- Zona 1 (Bulgaria, Ungaria): 600,00 EUR (TVA inclus);
- Zona 2 (Austria, Republica Cehă, Grecia, Polonia și Slovacia): 1.020,00 EUR (TVA inclus);
- Zona 3 (Germania, Slovenia): 1.320,00 EUR (TVA inclus);
- Zona 4 (Italia, Belgia, Franța, Luxemburg și Olanda): 1.680,00 EUR (TVA inclus).
* Doar partea continentală, este interzisă trecerea către insule.
Este necesară cerere de rezervare. Cererea va fi confirmată sau refuzată īn maxim 72 de ore, īn funcție de disponibilitatea de dislocare a autoturismului solicitat.
Se va aplica și taxa de trecere a frontierei: 60.00 EUR (TVA inclus) / contract.
Pentru toate celelalte grupe: Vehiculele nu pot fi predate īn afara teritoriului Romāniei.
1.6.b Program de funcționare
Trebuie să returnați Vehiculul, cheile și documentele acestuia personalului Budget la data și la ora stabilite prin Contractul de Īnchiriere și īn toate cazurile, īn cursul programului de lucru al
birourilor Budget.
Trebuie să informați Budget, īn cel mai scurt termen, cu privire la orice eveniment care vă īmpiedică să restituiți Vehiculul la data și la orele stabilite, sub sancțiunea ca această faptă să constituie un abuz de īncredere pasibil de urmărire penală (art 238 Cod penal).
Īn cazul īn care doriți să prelungiți durata īnchirierii, trebuie să vă adresați unui birou de īnchiriere Budget și să asigurați disponibilul necesar pentru plata sumelor suplimentare generate de prelungirea contractului.
Īn toate cazurile, datorați contravaloarea īnchirierii, cheltuielile legate de returnarea īntarziată și posibilele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pānă la momentul returnării vehiculului către Budget.
Budget īși rezervă dreptul de a nu procesa īnchiderea contractului de īnchiriere īn cazul īn care Vehiculul este murdar excesiv la exterior īmpiedicāndu-se identificarea eventualelor daune produse īn timpul īnchirierii. Īnchiderea contractului se va procesa dupa ce Vehiculul este spălat și verificat, cu ora de predare efectivă a Vehiculului către Budget.
Īn cazul īn care returnați vehiculul īn afara programului de lucru al biroului de īnchiriere și depuneți cheile Vehiculului īn cutia poștală (key box) a biroului de īnchiriere, rămāneți responsabil și datorați contravaloarea īnchirierii și a daunelor care vă sunt imputabile (īn special cele suferite de Vehicul) pānă la momentul redeschiderii biroului de īnchirere.
Īn cazul īn care Budget acceptă să se deplaseze pentru a prelua vehiculul, răspundeți și datorați contravaloarea īnchirierii și eventualele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pānă la preluarea acestuia de către Budget.
Budget nu răspunde īn nici un caz pentru bunurile pe care le uitați īn Vehicul la īncheierea Contractului de Īnchiriere.
1.6.c Combustibil
Budget vă pune la dispoziție un Vehicul cu rezervorul de combustibil plin.
La preluarea Vehiculului puteți alege opțiunea Combustibil preplătit.
Astfel, la plecare cumpărați un plin de carburant calculat la prețul indicat īn birourile de īnchirere Budget și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găsirea unei stații de realimentare la returnarea
Vehiculului.
Această opțiune este anulată automat dacă:
- returnați Vehiculul și ați făcut dumneavoastră plinul de combustibil (vedeți soluția 1 descrisă mai jos);
- parcurgeți mai puțin de 120 de km, caz īn care beneficiați de soluția 3 descrisă mai jos, mai economică pentru dumneavoastră.
La momentul returnării Vehiculului, vi se oferă 4 posibilități de a plăti carburantul:
Solutia 1: Īn toate cazurile, puteți face dumneavoastră plinul de combustibil īnainte de a returna Vehiculul. Īn acest caz, Budget nu facturează nimic cu titlu de combustibil (după prezentarea unui
document justificativ care dovedește că s-a efectuat alimentarea cu maximum 20 kilometri īnainte de a ajunge la biroul de īnchiriere).
Solutia 2: Dacă ați ales opțiunea Combustibil preplătit la preluarea Vehiculului, Budget vă facturează prețul comunicat la momentul īnchirierii pentru īntregul rezervor al Vehiculului.
Solutia 3: Īn cazul īn care nu ați făcut plinul īnainte de returnarea Vehiculului sau nu aveți un document justificativ și ați efectuat mai puțin de 120 de km, beneficiați īn mod automat de serviciul „Easy
fuel” īn schimbul unei sume forfetare* (15.00 EUR, TVA inclus)
*Această sumă reprezintă o evaluare forfetară a costului combustibilului consumat īntre 0 și 120 km, indiferent de utilizarea Vehiculului și distanța parcursă.
Solutia 4: Īn cazul īn care nu s-a ales opțiunea Combustibil preplătit și nu s-a efectuat plinul īnainte de a returna Vehiculul sau nu dețineți un document justificativ și ați efectuat mai mult de 120 de km, se aplică un preț pe litru lipsă așa cum este menționat īn Contractul de Īnchiriere. Budget estimează combustibilul lipsă folosind ca unitate de măsură optimea de rezervor.
Īn cazul īn care totuși Vehiculul nu dispune de plinul de combustibil la plecare, vă solicităm să notificati biroul de īnchiriere cu privire la acest lucru și să returnati Vehiculul cu același nivel de combustibil. Īn caz contrar, nu veți plăti decāt diferența dintre combustibilul existent la īntoarcere și combustibilul existent la plecare, īn condițiile menționate mai sus (soluțiile 2-4).
Īn cazul īn care returnati Vehiculul cu un nivel al combustibilului care este superior celui existent la preluare, Budget vă rambursează surplusul de combustibil la prețul opțiunii plin de combustibil
menționată īn Contractul de Īnchiriere. Budget vă stă la dispoziție pentru a vă informa cu privire la detaliile calculului consumului estimat.
1.6.d Controlul stării Vehiculului
Vă oferim posibilitatea de a controla starea Vehiculului īmpreună cu personalul Budget la returnarea Vehiculului īnchiriat și de a o compara cu cea menționată īn Contractul de Īnchiriere și īn Raportul
de Constatare a Stării Vehiculului.
Īn cazul īn care starea Vehiculului la momentul returnării diferă de cea de la plecare, Budget va factura daunele constatate (ex.: avarii caroserie, accesorii sau elemente lipsă, etc.), estimate īn conformitate
cu valorile disponibile și care pot fi prezentate la biroul de īnchiriere, īn limita răspunderii financiare maxime aplicabile (īn funcție de serviciile suplimentare de protecție eventual īncheiate la preluarea
autoturismului).
Īn cazul īn care decideți să nu efectuați acest control īmpreună cu personalul Budget la momentul restituirii Vehiculului, īncredințați Budget sarcina de a-l efectua și acceptați constatările efectuate și
facturarea daunelor corespunzătoare, dacă este cazul.


2. ASIGURĂRI


2.1 Valabilitate teritorială a asigurărilor și serviciilor
suplimentare de protecție
Autoturismele premium (grupa G), cele de tip 4X4 / SUV (grupele K, O si P) și microbuzele cu 8/9 locuri (grupa L) nu pot părăsi teritoriul Romāniei.
Pentru Vehiculele din celelalte grupe, asigurarea de răspundere civilă față de terți este valabilă īn toate țările indicate īn capitolul 1.4.a.
Valabilitatea teritorială:
Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia*, Republica Cehă, Franța*, Germania, Grecia*, Ungaria, Italia*, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia.
*Doar partea continentală; este interzisă trecerea către insule.
2.2 Asigurarea de răspundere civilă față de terți (RCA)
Prin īnchirierea unui vehicul, beneficiati de asigurare de raspundere civilă față de terți īn condițiile legii. Asigurarea de răspundere civilă față de terți garantează consecințele financiare ale vătămărilor
corporale și daunelor materiale pe care conducătorul Vehiculului le poate cauza terților īn timp ce se află īn Vehicul.
Aceasta exclude:
- vătămările corporale suferite de către conducătorul și/sau pasagerii Vehiculului (īn special īn caz de accident);
- daunele suferite de Vehicul;
- daunele cauzate mărfurilor, obiectelor și animalelor transportate īn Vehicul.
Daunele materiale suferite de către Vehicul și furtul Vehiculului sunt īn sarcina dumneavoastră īn limita unei răspunderi financiare maxime.
Obțineți informații de la agentul Budget la momentul preluării Vehiculului.
2.3 Asigurarea de accidente a persoanelor aflate in Vehicule (PAI)

Vă oferim posibilitatea de a īncheia asigurări complementare care acoperă:
- vătămările corporale și decesul ocupanților Vehiculului;
- cheltuielile medicale de urgență;
- asistența medicală 24/24.
Budget propune urmatorul tip de asigurare personală īn Romānia:
Asigurarea PAI (Personal Accident Insurance) despăgubește conducătorul și pasagerii pentru vătămările corporale neintenționate pe care aceștia le pot suferi īn cursul īnchirierii și pentru cheltuielile
medicale de urgență, īn limitele garanțiilor menționate īn continuare.
Prin īncheierea asigurării PAI beneficiați pe parcursul īnchirierii de următoarele riscuri acoperite:
- deces;
- invaliditate permanentă;
- consecințe estetice și funcționale cu caracter definitiv ale traumatismelor, arsurilor sau degerăturilor;
- pierderea temporară a capacitătii de muncă – spitalizare /concediu medical (tratament ambulatoriu).


Condiții de aplicare a asigurărilor PAI
Aceste asigurări complementare trebuie să fie īncheiate la īnceputul īnchirierii și indicate īn Contractul de Īnchiriere. Aplicarea acestora este supusă respectării Condițiilor de Īnchiriere, īn special a
Valabilității teritoriale. Acoperirea asigurării PAI nu se cumulează cu cea a oricărei alte asigurări individuale de accident sau asigurări de viață pe care conducătorul sau pasagerii Vehiculului au īncheiat-o. Īn cazul celorlalte garanții, poate fi efectuată o recuperare din partea celorlalți asigurători care oferă garanții identice cu cele ale PAI. Pentru fiecare persoană asigurată, despăgubirile datorate pentru deces sau invaliditate, care rezultă din același accident, nu sunt cumulabile.
Rambursarea este condiționată de furnizarea documentelor justificative ale cheltuielilor efectuate.
Īn cazul nerespectării Condițiilor de Īnchiriere, asigurările complementare, eventual īncheiate, sunt inaplicabile.


3. SERVICII SUPLIMENTARE DE PROTECȚIE


Serviciile suplimentare de protecție īn caz de daună sau de furt al VehicululuiCondițiile și excluderile serviciilor suplimentare de protecție sunt precizate īn continuare.
Aceste protecții se aplică doar īn perioada indicată īn Contractul de Īnchiriere și sub rezerva respectării Condițiilor de Īnchiriere.
Prin īncheierea serviciilor suplimentare de protecție, reduceți cuantumul răspunderii financiare maxime (denumită Responsabilitate) aplicabilă īn caz de daună (e) cauzată (e)
Vehiculului sau īn caz de furt al Vehiculului.
Īn lipsa īncheierii acestor servicii suplimentare de protecție, răspundeți pentru daunele care vă sunt imputabile īn limita Responsabilității fără serviciul suplimentar īncheiat.
Achiziționarea unui serviciu de protecție completă īn cazul accidentării sau furtului Vehiculului, Asistență Rutieră Extinsă sau pentru Protecția Parbrizului vă permite să beneficiați de o
responsabilitate īn valoare de 0 EUR.
Īn cazul nerespectării Condițiilor de Īnchiriere, serviciile suplimentare de protecție īncheiate sunt inaplicabile. Īn acest caz, sunteți responsabil pentru totalitatea daunelor care vă sunt imputabile (īn special, cele suferite de către Vehicul, īn limita valorii de piață a Vehiculului la care se adaugă cheltuielile și costurile legate de transportul și imobilizarea acestuia) sau a oricărui prejudiciu cauzat unei terțe părți.
Īn cazul īn care garantarea īnchirierii se efectuează cu un card de credit, pe acesta se va bloca o sumă cel puțin echivalentă unui plin de combustibil chiar dacă la preluarea Vehiculului s-a optat pentru
serviciul suplimentar de protecție completă īn cazul accidentării sau furtului Vehiculului.
Tabelul următor grupează prețurile īn Euro ale serviciilor suplimentare de protecție oferite de Budget, atunci cānd nu sunt incluse īn tariful de īnchiriere și ale răspunderilor financiare maxime
(Responsabilitatea) corespondente.

3.1 Servicii suplimentare de protecție īn caz de accident produs asupra Vehiculului (CDW: Collision
Damage Waiver)
Protecție
Optiunea CDW acceptată reduce , indiferent de vină, responsabilitatea financiară a persoanei care īnchiriază Vehiculul, la suma minimă obligatorie pentru avarierea sau pierderea vehiculului Budget sau a pieselor de schimb sau accesoriilor sale, cu excepția furtului sau vandalizării.
Condițiile de aplicare a CDW
Acest serviciu suplimentar de protecție trebuie să fie īncheiat la īnceputul īnchirierii și indicat īn Contractul de Īnchiriere.
Excluderi
Chiar dacă CDW a fost acceptată sau nu, Titularul de Contract este responsabil pentru plata integrală a daunei, daca aceasta a fost cauzată de:
- Utilizarea Vehicului īn alte scopuri decāt cele stabilite de către fabricant sau de legislația īn vigoare;
- Utilizarea Vehicului īn zone sau pe drumuri care nu sunt cuprinse īn rețeaua de drumuri publice, pe drumuri neamenajate, pe sectoare de drum sau īn zone interzise circulației autovehiculelor ori pe drumuri care prezintă un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a pătrunderii īn zone cu restricție de gabarit și tonaj;
- Utilizarea Vehiculului īn activități de taximetrie, școală de șoferi;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care nu posedă permis de conducere valabil pentru categoria respectivă de autovehicule sau căreia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau reținut;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice, a produselor sau substanțelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori s-a sustras sau refuză recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a părăsit locul producerii accidentului, īn situațiile īn care acest fapt nu este permis de reglementările legale;
- Utilizarea Vehiculului de către o persoană care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infracțiune cu intenție sau incercă să se sustragă urmăririi īn urma comiterii
unei asemenea fapte;
- Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;
- Utilizarea Vehiculului īn albii de rāuri sau īn zone inundate ori acoperite de apă (pe carosabil sau īn afara acestuia), fără respectarea indicațiilor producătorului cu privire la utilizarea īn astfel de condiții; imobilizare produsă prin aspirația apei īn motor;
- Degradarea voluntară a Vehiculului;
- Utilizarea Vehiculului īn situații neconforme cu specificațiile constructorului referitoare la capacitatea maximă de īncărcare, alimentarea eronată cu carburant, avarierea ambreiajului īn urma exploatării eronate, evaluarea eronată a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizării Vehiculului īn ciuda semnalelor de alarmă sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;
- Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competiții (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteză și anduranță;
- Sub-īnchirierea Vehiculului către un terț;
- Daca Titularul de contract sau șoferul adițional nu a oprit după producerea unui accident și nu a luat măsurile necesare, adică nu a anuntat poliția, nu a aflat numele și adresele părților și
martorilor implicați;
- Conducerea Vehiculului cu sarcina depașită, īncălcarea limitei legale de viteză, īn conformitate cu permisul de circulație al Vehiculului;
- Conducerea Vehiculului de către persoane neautorizate, adică sub limita de varstă, nedeclarate și nemenționate īn Contractul de Īnchiriere;
- Nerespectarea culorii semaforului, indicatorului de trecere la nivel cu calea ferată, indicatorului de STOP, a limitei de viteză, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile
cu sens unic;
- Daune aduse motorului, roților, cauciucurilor și spatiului interior al vehiculului, sub caroseria Vehiculului, daca avariile nu sunt rezultatul direct al unui accident de circulație;
- Daune provenite din furtul sau tentativa de furt din vehicul a unităților GPS / WIFI / scaune de copil sau a lucrurilor personale;
- Daune ale parbrizului dacă nu sunt ca urmare a unui accident rutier cu un alt vehicul.
Īn cazul īn care Vehiculul este condus de un sofer neautorizat de către Budget (altă persoană decāt cele menționate īn Contractul de Īnchiriere) și se produce o daună, īntreaga daună este suportată de
către Titularul de contract (pānă la īntreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protecție achiziționat la deschiderea contractului) sau a oricărui prejudiciu cauzat unei terțe părți.
Serviciul suplimentar CDW nu este valabil īn afara teritoriului Romāniei, fără acceptul oferit de biroul de īnchiriere pentru părăsirea țării. Asigurarea pentru conducerea Vehiculului īn afara Romāniei
este supusă condițiilor și tarifelor speciale.
3.2 Servicii suplimentare de protecție īn caz de furt al Vehiculului (TPC: Theft Protection Coverage)
Prin īncheierea TPC, reduceți cuantumul răspunderii financiare maxime (Responsabilitatea) aplicabilă īn caz de furt al Vehiculului. Cu toate acestea, răspundeți pentru daune īn limita Responsabilității
menționate īn capitolul 3. Budget vă restituie suma facturată īn cazul īn care răspunderea unui terț identificat este clar determinată.
Condițiile de aplicare a TPC
Acest serviciu suplimentar de protecție trebuie să fie īncheiat la īnceputul īnchirierii și indicat īn Contractul de Īnchiriere.
Īn caz de furt al Vehiculului, trebuie să depuneți o plāngere la autoritățile competente și să transmiteți celei mai apropiate agenții Budget, īn maxim 4 de ore de la descoperirea furtului, dovada
depunerii plāngerii, documentele Vehiculului și cheia acestuia.
Īn cazul īn care cheia și/sau documentele Vehiculului au fost furate aveti responsabilitatea să semnalati acest aspect la momentul depunerii plāngerii.
Serviciul suplimentar TPC nu este valabil īn afara teritoriului Romāniei, fără acceptul scris oferit de biroul de īnchiriere pentru părăsirea țării. Asigurarea pentru conducerea Vehiculului īn afara
Romāniei este supusă condițiilor și tarifelor speciale.
3.3 Servicii suplimentare de protecție completă īn cazul accidentării sau furtului Vehiculului (SCDWSuper Cover)
Protecție
Prin īncheierea SCDW, vă exonerați de orice răspundere financiară īn caz de accident sau furt al Vehiculului.
Condițiile de aplicare a serviciului de protecție completă īn cazul accidentării sau furtului Vehiculului
Acest serviciu suplimentar complementar de protecție trebuie să fie īncheiat la īnceputul īnchirierii și indicat īn Contractul de Īnchiriere.
SCDW nu poate fi īncheiată decāt ca supliment la CDW și TPC.
Excluderi
Daunele aduse parbrizului nu sunt acoperite de SCDW. Īn schimb, daunele cauzate plafonului panoramic și oglinzilor retrovizoare sunt acoperite de SCDW.
Serviciul suplimentar SCDW nu este valabil īn afara teritoriului Romāniei, fără acceptul oferit de biroul de īnchiriere pentru părăsirea țării. Asigurarea pentru conducerea Vehiculului īn afara Romāniei
este supusă condițiilor și tarifelor speciale.
3.4 Asistență Rutieră Extinsă (RSN)
Protecție
Prin īncheierea Asistenței Rutiere Extinse, vă exonerați de plata cheltuielilor pentru asistența tehnică acordată Vehiculului 24/24, īn caz de imobilizare a Vehiculului legată de:
- pierderea cheii Vehiculului;
- īnchiderea Vehiculului cu cheia īn interior;
- descărcarea bateriei ca urmare a neglijenței īn utilizare;
- alimentarea eronată cu carburant;
- distrugerea anvelopelor.
Īn cazul īn care nu a fost achiziționat serviciul suplimentar RSN, īn urma unui caz de imobilizare prezentat mai sus, se va aplica o taxă de intervenție de 180 Euro (TVA inclus).
RSN este valabil exclusiv pe teritoriul Romāniei.
Excluderi
Asistența Rutieră Extinsă nu reduce răspunderea dumneavoastră financiară cu privire la consecințele imobilizării Vehiculului, la cheltuielile de reparare, la īnlocuirea pieselor, la daunele și/sau furtul
Vehiculului, pentru care răspundeți īn orice caz.
Asistența Rutieră Extinsă nu se aplică dacă imobilizarea Vehiculului se face īn afara drumurilor publice.
3.5 Responsabilitate zero īn cazul daunelor provocate parbrizului Vehiculului (LI)
Protecție
Prin acceptarea Serviciului Protecție Parbriz, vă exonerați de răspunderea financiară īn caz de daune cauzate parbrizului Vehiculului (zgārieturi, ciobituri, spargere).
Excluderi
Serviciul Protecție Parbriz nu reduce răspunderea dumneavoastră financiară cu privire la alte daune cauzate Vehiculului (īn special plafonului panoramic și oglinzilor retrovizoare) sau la furtul Vehiculului, pentru care răspundeți īn orice caz.


4.CONDIȚII GENERALE


4.1 Convenția cu privire la probă
Imaginea Contractului de Īnchiriere este stocată pe un suport inalterabil din punct de vedere fizic. Dumneavoastră și Budget sunteți de acord că această imagine va avea valoarea juridică a unui document original.
4.2 Clauza atributivă de competență
Orice dispută născută din Contractul de Īnchiriere și care nu ar fi putut fi soluționată prin acordul părților va fi soluționată de instanțele competente din București.
4.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal
Budget deține un fișier cu datele personale colectate la momentul semnării Contractului de Īnchiriere. Acestea sunt prelucrate de Budget pentru a-i permite să vă administreze īnchirierea și
operațiunile aferente acesteia (exemplu: facturarea) și să vă transmită informații cu caracter comercial. Acestea sunt destinate, īn tot sau īn parte, societăților din Grupul Budget și partenerilor acestora.
Prin semnarea Contractului de Īnchiriere, autorizați Budget să utilizeze și să transfere datele dumneavoastră societăților din Grupul Budget, partenerilor acestora, sub-contractanților și către o destinație
dintr-un stat nemembru al Comunității Europene, īn vederea administrării contului dumneavoastră de client.
Se precizează că Budget utilizează un fișier de „Administrare a persoanelor care prezintă un risc”, care permite societăților din Grupul Budget să refuze īnchirierea către aceste persoane.
Īn conformitate cu Legea 677/2001 beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul
să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la sediul Globe
Trading SRL din Bd. Theodor Pallady Nr. 51, Et 4, Sector 3, București, 032258”.
4.4 Rezilierea contractului de īnchiriere
Contractul de īnchiriere poate īnceta prin reziliere unilaterală, ca urmare a unei notificări scrise transmisă de către una dintre părți īn cazul īn care cealaltă nu-și execută sau īși execută īn mod
necorespunzător obligațiile sale contractuale esențiale. Rezilierea Contractului operează de drept, fără intervenția instanței, fără punerea īn īntārziere sau īndeplinirea oricărei formalități
suplimentare de la data transmiterii notificării. Īn sensul prezentului contract sunt considerate obligații esențiale ale Locatarului obligațiile prevăzute īn cadrul urmatoarelor capitole din prezentul:
1. Informații Generale
2. Asigurări
3. Servicii suplimentare de protecție
4. Condiții generale
Dumneavoastră vă faceți responsabil pentru toate acțiunile, costurile, cererile și prejudiciile derivate din reintrarea Budget īn posesia autoturismului.
Rezilierea acestui contract nu afectează dreptul Budget de īncasare a oricăror sume de bani datorate īn condițiile acestui contract. De asemenea, Budget are dreptul de a īncasa orice sume suplimentare
care să acopere daunele provocate de īncalcarea oricărei prevederi de către Dumneavoastră.
Dacă oricare prevedere a prezentului contract este sau devine nulă sau inaplicabilă, rămān īn vigoare toate celelalte clauze.